spacer.png, 0 kB
MAXE Bil och Marin Dropit FramTidsbränslen Sverige AB spacer.png, 0 kB
Hem
Där satt den
Wednesday, 25 August 2010

I helgen var vi på Mantorp Park för att delta i andra deltävlingen i MSLS 8h Mantorp Cup. Senaste tävlingen gick ju så där resultatmässigt, med en del strul och avåkningar. Till denna tävling hade vi gått igenom bilen ordentligt och kört så många testdagar vi kunnat för att hitta eventuella svagheter och problem.

Fredag fm lastade vi till slut bilen och satt i bussen för färd ner mot Mantorp Park. Vi kom inte längre än till Järva Krog innan köerna slog till. Nu kom stressen över att vi kanske skulle missa fredags träningen där vi planerat att göra vårt slutgiltiga däcksval. Drygt en timme försenade rullade vi in på banområdet varvid Björn byter om och får ca 40 min träning innan banan stänger för dagen.

Racedagen börjar med förarmöte med påföljande transpondertest och line-up. Vi får starta på P43 av 46 så vi har långt upp till täten. Jag tar enligt plan starten och ska köra 70min (max tid enligt reglerna) och jaga upp oss i fältet men samtidigt undvika kollisioner och avåkningar. Jag tar det lugnt upp genom fältet och med kombinationen av Lyckes Porsche flåsandes i nacken och en upptorkande bana sjunker varvtiderna varv efter varv. Ju mer jag pressar bilen ju sämre grepp får jag och efter ca 40 min går däcken för varma och jag hör hur gummibitar släpper från däcken varför jag ropar in till depån att göra klart för däcks byte men får till svar att jag ska hålla mig ute mina 70 min.

Ulf tog vid och körde sina 70 min utan större incidenter och lämnade över bilen till Björn som även han avverkade sina 70 min lugnt och stabilt och lämnar över en väl behållen bil till mig. Nu börjar en spännande 70 min stint mot det enda planerade tankstoppet för racet. Enligt våra uträkningar borde vi med vår fart hålla en förbrukning på under 30liter/h. Planen går i lås och jag tar mig runt alla mina 70 min innan tankningen. Nu rullar allt på och vi tar oss sakta upp till ledning och håller detta med hela 3 varvs marginal ända in i mål. Segern satt som en smäck efter alla timmar vi lagt ner på bygget.

Nu ska vi gå igenom bilen, tvätta och byta lite oljor inför nästa tävling som också är på Mantorp Park den 25/9.

Väl mött!!!
 
spacer.png, 0 kB
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB